Boeklancering ‘De Upgrade’

In zijn tweede thriller De Upgrade verrast Steven Van Belleghem opnieuw met zijn kennis over wat we van de wetenschap en technologie over pakweg twintig jaar kunnen verwachten.

Maart 2045. Vier jaar nadat Romy Bell ontslag nam bij X-COM, leidt ze een internationaal team van topwetenschappers dat moet toezien op de ethische kant van de alsmaar indrukwekkender technolgische evolutie. Bij een undercoveroperatie in een DNA labo in Londen, ontdekken ze dat er meer aan de hand is dan een DNA-handel in baby’s. Er wordt in het grootste geheim gewerkt aan een complex en gepersonaliseerd virus. Wanneer in Parijs een eerste dode valt, gaat Romy met Marie Leroy, een Franse geheim agent, een strijd tegen de klok aan om het virus klein te krijgen. Maar niets is wat het lijkt.

Je bent vriendelijk uitgenodigd op het boeklanceringsevent (in het Nederlands).

Datum: dinsdag 26 oktober 2021

Plaats: het auditorium in het gemeentehuis van Aalter, Europalaan 22

Parking: gratis, ruime parkeergelegenheid naast het gemeentehuis

Programma:

  • 18:30 Ontvangst met broodjes en een gesigneerd exemplaar van ‘De Upgrade’
  • 19:30 Verwelkoming door ianka Fleerackers
    Interview over het boek ‘De Upgrade’ + opening speech door Steven Van Belleghem
  • 19:50 State of the union over DNA door Lieven Scheire
  • 20:25 Case emma.health, een concrete toepassing van DNA-analyse, door Dr. Servaas Bingé
  • 20:40 Panelgesprek met Steven, Lieven en Servaas – vragen uit het publiek
  • 21:00 Receptie

 

Gastspreker 1: Lieven Scheire

Speech: state of the union over DNA

Bio:

Lieven Scheire is fysicus en communiceert graag over wetenschap.

Tijdens zijn studie aan de UGent richtte hij, met zijn neef Jonas Geirnaert, de comedygroep Neveneffecten op. Samen met Jelle De Beule en Koen De Poorter maken ze naast cabaretvoorstellingen ook succesvolle televisieprogramma’s zoals Basta en Willy’s en Marjetten.
Meer recent maakt en presenteert Lieven de programma’s Scheire en de Schepping (2012- 2014), De Schuur van Scheire (2015), Kan Iedereen nog Volgen (2018-2019) en Team Scheire (2018-2020). In 2019 won hij met verve de populaire TV-quiz ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Ook in Nederland verschijnt Lieven regelmatig op televisie, in wetenschapsprogramma’s zoals De Kennis van Nu en Atlas.

Momenteel tourt Lieven doorheen België en Nederland met DNA, een entertainende theatershow over de menselijke genetica en hoe die heel binnenkort ons leven ingrijpend gaat veranderen.

Lieven wordt gewaardeerd om zijn verfrissende mix van wetenschap en comedy. Hij brengt complexe materie over op een toegankelijke manier, met kennis van zaken én met een flinke dosis humor.

 

Gastspreker 2: Dr. Servaas Bingé

Speech: Case emma.health, een concrete toepassing van DNA-analyse om uitgebreider inzicht te krijgen in wie je bent

Bio:

Dr. Servaas Bingé studeerde huisartsgeneeskunde, spoedgeneeskunde en sportgeneeskunde. Jarenlang combineerde hij een huisartspraktijk met spoeddiensten. Acht jaar was hij ploegarts van wielerteam Lotto Soudal.

“Een goede coach is een coach die zichzelf overbodig maakt. Zou dit ook voor de dokter kunnen gelden?”
In de boeken Nooit meer naar de dokter (2017), De lijst (2019), 16:8 (2020), Immuun (2020) en het alomtegenwoordige 16:8 vastenkookboek (2021) worden we wegwijs gemaakt in de zaken die we zélf in de hand hebben.

Dr. Servaas is medeoprichter van de start-ups emma.health en Leadlife. Zijn interesse gaat uit naar lifestyle, gezondheid, sport, lezen en muziek.

 

Gratis inschrijven boeklancering 'De Upgrade'

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.